Optoppers en terras galerijen zullen op de blinde kop of voorzijde ontsloten worden door een aanbouw met een nieuwe lift en trappenhuis. Indien de ruimte naast het woongebouw het toelaat, kan het trappenhuis in combinatie met nieuwe woningen naast het woongebouw worden gerealiseerd.
Wij willen dat mensen zo lang mogelijk comfortabel, veilig en gezond in hun eigen vertrouwde wijk kunnen blijven wonen. Daarbij moet met name de vergrijzende Nederlandse bevolking langer zelfstandig wonen. Voor senioren die op zoek zijn naar een toegankelijke zorgwoning in hun vertrouwde wijk, of die zelfs in hun huidige flat willen blijven wonen, biedt de plaatsing van een lift- en trappenhuis een oplossing. Door de plaatsing van een optopper, trappenhuis en lift ontstaat een nieuwe comfortabele 0-tredenwoning. Met als extra voordeel dat dit de doorstroming in bestaande appartementengebouwen bevordert.
Als gevel zal een materialisatie worden gekozen die aansluit op het woongebouw, of die wordt voor voorzien van PV-panelen voor extra opwekking. We hebben een brede keuze aan afwerking, gevelbeeld en gevelafwerking. Daardoor kan het trappenhuis naadloos aansluiten op de bestaande bouw of juist eigenheid tonen. De gevelwerking kan bestaan uit duurzaam hout, geanodiseerd aluminium, houten latten of PV panelen. Geen gebouw is daardoor hetzelfde. Het uitgangspunt is om beproefde installaties aan te bieden, die voldoen aan de eisen van nu en voorspelbaar zijn in onderhoud. Ook is er rekening gehouden met vandalismebestendigheid.
Zijn wijken ertoe veroordeeld vast te zitten in het verleden? Zeker niet! We richten ons met het Woonwaarde Plusplan op de volgende vier niveaus.
Hier gaat het om het grotere verband: verbetering van de ontsluiting, de kwaliteit van het groen, het toevoegen van plekken die uitnodigen tot ontmoeten en gezonder leven. We kijken vanuit een sociaal uitgangspunt en stellen de bewoners hierbij altijd centraal.
Hier liggen kansen in het vergroten van de diversiteit van woningen en de buitenruimte. We kunnen bij een verdichting een breder aanbod creëren door woonruimte toe te voegen. Denk aan het toevoegen van woningen op de daken of onbebouwde grond. Ook als het gaat om de openbare ruimte is er veel meer mogelijk om de sociale cohesie te verbeteren.
Hier gaat het om onderhoud en duurzame stappen in de energietransitie van de gebouwen. Rondom de gebouwen ontstaan ook kansen voor het verduurzamen van cultureel erfgoed in wijken door bijvoorbeeld het creëren van energie positieve woongebouwen.
We creëren flexibele woningen die nu en in de toekomst voldoen aan de woonwensen en doorstroming op gang kunnen brengen. Waar mogelijk splitsen we grote woningen in kleinere eenheden en besteden we bijvoorbeeld aandacht aan het delen van woningen met behoud van een eigen voordeur.
Het Woonwaarde Plusplan benadert bestaande locaties op een innovatieve manier en maakt ze weer geschikt voor langdurige én comfortabele bewoning. Bijvoorbeeld door een comfortabele 0-tredenwoning te creëren.